Home > Новини > Робоча зустріч

Робоча зустріч

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець спільно з Головою Державного агентства водних ресурсів України Олексієм Кузьменковим, Комісаром ЄС з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюсом Сінкявічюсом, депутатом України Олегом Бондаренком та представниками засобів масової інформації 23 червня відвідали та ознайомилися з роботою лабораторії моніторингу вод Північного регіону Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ.

З привітальним словом до присутніх звернувся Голова Держводагентства України Олексій Кузьменков та подякував Європейському Союзу за неоціненну підтримку.

Під час відвідування відбулася пресконференція та екскурсія лабораторією з демонстрацією роботи нового обладнання, наданого Європейським Союзом у рамках проекту ЄС «Водна ініціатива ЄС Плюс для Східного партнерства»  (EUWI+).

Наразі лабораторія спроможна провести найсучасніші методи аналізу води з більшою точністю: нові прилади визначають антропогенні забруднюючі речовини, такі як промислові хімікати та пестициди у низьких концентраціях. У подальшому це дозволить зменшити ризики, пов’язані з наслідками токсичного антропогенного забруднення від промисловості та сільського господарства для людей, екосистем та секторів економіки, які використовують воду.

Лабораторія забезпечує виконання національного моніторингу за станом поверхневих вод та охоплення більшої кількості пунктів на водних об’єктах. Комплексний моніторинг вод в річкових басейнах України в свою чергу сприяє впровадженню ефективних заходів направлених на  зменшення забруднення вод та покращення їх екологічного стану.