Home > Новини > Установка системи твердофазної екстракції

Установка системи твердофазної екстракції

Лабораторія моніторингу вод Північного регіону МОЗМ дніпровських водосховищ активно готується до запуску європейського моніторингу поверхневих вод в басейні Дніпра та виконанню вимірювань у рамках запровадження діагностичного моніторингу вод.

Підготовка проб до вимірювань є важливим етапом під час визначення пріоритетних речовин у воді. Цілями її проведення є очистка проби від небажаних домішок та концентрація компонентів проби для подальшого якісного аналізу.

Через ситуацію, яка склалась з Covid- 19, неможливо особисто проводити установку системи твердофазної екстракції, що придбана у рамках проекту Водна ініціатива Європейського Союзу плюс для країн Східного партнерства, тому проведено онлайн – установку системи з фахівцями лабораторії спільно з європейськими експертами у онлайн-форматі.

Придбана система забезпечить виконання якісної та швидкої підготовки проб води для подальшого аналізу на газовому хроматографі. Одночасна екстракція 8 проб дозволить значно пришвидшити процес аналізу проб води в лабораторії та забезпечити максимальне завантаження лабораторного обладнання для його ефективного використання.