Home > Новини > День Дніпра – 2021

День Дніпра – 2021

10 липня 2021 року на пляжі «Золотий», який розташований у Гідропарку міста Києва відзначили День Дніпра – 2021.

Цьогорічними організаторами екозаходу були Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Державне агентство водних ресурсів України за підтримки проекту Європейського Союзу «Водна ініціатива плюс для країн Східного Партнерства».

Представники лабораторії моніторингу вод Північного регіону Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ провели експрес-аналіз води у Дніпрі, яку взяли у районі Золотого пляжу, Деснянського водозабору міста Києва, Дніпровського водозабору у місті Вишгород та у районі скиду Київводоканалу, а саме Бортницької станції аерації.

Під час дійства відбулась вікторина про корисні екозвички для дітей та дорослих, цікавий тест на знання про Дніпро, конкурс на найкращий командний малюнок Дніпра, обмін виробів з пластику та пластикових пакетів на альтернативні сувеніри та екомішечки та пінна вечірка, в якій взяли участь усі бажаючі.

Ну, а на завершення свята в небо підняли прапор над Дніпром з яскравим гаслом «Чистий Дніпро починається з тебе».

Учасники Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ були нагородженні сертифікатом, який засвідчує про участь у еколого-освітній акції до Дня Дніпра-2021.