Home > Експлуатаційна діяльність > Відновлювальні роботи верхового укосу Оболонської дамби

Відновлювальні роботи верхового укосу Оболонської дамби

Складні погодні умови нинішнього року стали причиною аварійної ситуації, яка виникла на водозахисній споруді Черкаського управління захисних масивів дніпровських водосхови — Оболонській захисній дамбі № 4.

В результаті додаткового обстеження гідротехнічної споруди було виявлено підмив і виніс фракцій основи кріплення верхового укосу, утворення пустот в тілі дамби під бетонними плитами у результаті чого відбулося просідання нижньої частини з розломом бетонного покриття дамби та руйнування верхового укосу закріпленого залізобетонними плитами.

За рахунок коштів державного фонду розвитку водного господарства КЕКВ 3132 було проведено «Відновлювані роботи (ремонт) верхового укосу Оболонської дамби №4».

За результатами обстеження було розроблено кошторисну документацію та проведено експертизу кошторисної документації по об’єкту «Відновлювальні роботи (ремонт) верхового укосу Оболонської дамби №4 Капітальний ремонт».

Після затвердження кошторисної документації, були проведені процедури спрощених торгів та визначено переможця — ТОВ «АБК» Регіонбуд», з яким уклали договір по виконанню укріплення верхового укосу дамби № 4 гірською масою об`ємом близько 530 м3.

Так, було укріплено 100 м укосу дамби кам’яним накидом та виконано планування накиду. На ділянці, де відбулося просідання і руйнування бетонного облицювання дамби (ПК 41+50 дамби), проведено укріплення кам’яним накидом, влаштування вирівнюючого шару із щебеню та виконано бетонування.