Home > Міжвідомча комісія > Узгодження режимів роботи Дніпровських та Дністровських водосховищ на грудень 2018 року

Узгодження режимів роботи Дніпровських та Дністровських водосховищ на грудень 2018 року

Заступник начальника Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ — Ігор Стрелець взяв участь у засіданні Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ на грудень 2018 року.
Дата та місце проведення: 30 листопада 2018 року у приміщенні Держводагентства (м. Київ, вул. Велика Васильківська, 8 (зала засідань).
Водність Дніпра у грудні очікується в середньому 54% — саме це питання обговорювали на засіданні Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ на грудень 2018 року.

За прогнозом Укргідрометцентру, водність Дніпра біля Києва у грудні 2018 року очікується в середньому 495 м3/с, або 54% від норми (норма грудня – 909 м3/с), а Дністра – 52% від норми.
Міжвідомча комісія, врахувавши пропозиції всіх учасників та для забезпечення питного водопостачання населення, підтримання екологічно-безпечного стану дніпровських водосховищ, встановила оптимальний режим роботи каскаду дніпровських водосховищ у грудні 2018 року.
Крім того, для забезпечення водокористувачів на нижче розташованій ділянці Дністра здійснюватиметься рівномірний попуск у нижній б’єф Дністровського водосховища середньодобовими витратами не менше ніж 120 м3/с.