Home > Міжвідомча комісія > Міжвідомча комісія узгодила режим роботи Дніпровських водосховищ

Міжвідомча комісія узгодила режим роботи Дніпровських водосховищ

Під головуванням першого заступника голови Держводагентства Олексія Кузьменкова 02 лютого 2021 року в онлайн режимі відбулось засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи дніпровських водосховищ.

За прогнозом Укргідрометцентру, водність Дніпра біля Києва у лютому очікується в середньому 890 м3/с, або 99% від норми.

Станом на 01 лютого наповнення каскаду дніпровських водосховищ складає 87,2% від проектного.

В.о.заступника начальника Офісу Михайло Пустовіт доповів про якісний стан води у водосховищах Дніпровського каскаду. За результатами проведених досліджень — гідрохімічний стан води протягом січня знаходився на задовільному рівні з сезонними природними змінними значеннями, характерними для якісного стану вод осінньо-зимового періоду.

Цьогорічний позитивний метеорологічний температурний режим грудня-січня, як і у минулому році сприяв продовженню в часі гідрохімічних процесів змін якісного стану вод басейну. На кінець місяця у водах басейну залишається дещо підвищеним природний вміст органіки, амонію та фосфатів.

Значення вмісту розчиненого у воді кисню протягом цьогорічного січня, як і у минулорічному періоді мали задовільні межі, без пікових, критичних значень і майже не відрізнялися від минуломісячних значень.

Враховуючи гідрометеорологічну та водогосподарську обстановку у басейні Дніпра, гідрологічний прогноз на лютий Міжвідомча комісія встановила наступні режими роботи каскаду дніпровських водосховищ у лютому: