Home > Міжвідомча комісія > Засідання міжвідомчої комісії по узгодженню режимів Дніпровських та Дністровських водосховищ на листопад 2019 року

Засідання міжвідомчої комісії по узгодженню режимів Дніпровських та Дністровських водосховищ на листопад 2019 року

У Держводагентстві 30 жовтня 2019 року відбулось засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ на листопад 2019 року, в якому взяв участь заступник начальника відділу водних відносин, техногенно-екологічної безпеки та басейнової взаємодії — Ярослав Коваль.
Укргідрометцентр проінформував присутніх щодо прогнозу водності в басейнах Дніпра та Дністра у листопаді 2019 року.
Водність Дніпра біля Києва у листопаді очікується в середньому 560 м3/с, або 58% від норми (норма листопада – 960 м3/с).
Представник Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ повідомив, що за результатами проведених у жовтні досліджень поверхневих вод у контрольних створах каскаду Дніпровських водосховищ та основних водотоків басейну Дніпра — гідрохімічний стан води знаходився на задовільному рівні, з незначними сезонними змінними значеннями якісних показників води, характерними для якісного стану вод початкового осіннього періоду. Літній температурний фон протягом жовтня та відсутність опадів сприяли продовженню в часі негативних змін якісного стану вод басейну.
Обговоривши прогноз та водогосподарську і гідрометеорологічну обстановки у басейні Дніпра, Міжвідомча комісія узгодила оптимальний режим роботи каскаду дніпровських водосховищ у листопаді: