Home > Міжвідомча комісія > Засідання міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи Дніпровських та Дністровських водосховищ на жовтень 2019 року

Засідання міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи Дніпровських та Дністровських водосховищ на жовтень 2019 року

У Держводагентстві 1 жовтня 2019 року відбулось засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ на жовтень 2019 року, в якому взяв участь в.о. заступника начальника Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ Михайло Пустовіт та заступник начальника відділу водних відносин, техногенно – екологічної безпеки та басейнової взаємодії Ярослав Коваль.

Під час зазначеного засідання була заслухана інформація Укргідрометцентру щодо прогнозу водності в басейнах Дніпра та Дністра у жовтні 2019 року.

Водність Дніпра біля Києва у жовтні очікується в середньому 50% (405 м3/с) від норми.

Представник Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ повідомив, що якість води у дніпровських водосховищах за вмістом розчинного кисню та біогенних речовин задовільний.

Обговоривши прогноз та водогосподарську і гідрометеорологічну обстановки у басейні Дніпра, Міжвідомча комісія узгодила оптимальний режим роботи каскаду дніпровських водосховищ у жовтні.

Якщо прогноз притоку до каскаду дніпровських водосховищ нижче за норму, скид з Каховського водосховища здійснюватиметься на рівні екологічних витрат, не менше 400 м3/с.

Міжвідомча комісія окремо узгодила режими пропуску дощових паводків, які будуть встановлюватися у робочому порядку. У разі ускладнення водогосподарської обстановки у басейнах Дніпра та Дністра члени Міжвідомчої комісії зберуться на позачергове засідання.