Home > Новини > Робоча нарада з питань щодо проходження весняної повені на захисному масиві «Захист заплави річок Трубіж і Карань».

Робоча нарада з питань щодо проходження весняної повені на захисному масиві «Захист заплави річок Трубіж і Карань».

  На території Переяслав-Хмельницької експлуатаційної дільниці в першій декаді травня 2023 року відбулася робоча нарада з питань щодо проходження весняної повені на захисному масиві «Захист заплави річок Трубіж і Карань».
У нараді взяли участь представники Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ: головний механікАнатолій Михайлов, начальник відділу з управління інфраструктуроюРоман Хомин, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Переяславської міської адміністраціїВіктор Жарко та провідний інспектор ВОПР Бориспільського РУ ГУ ДСНС України в Київській областіАндрій Андрущенко.
Головував на нараді начальник Переяслав-Хмельницької експлуатаційної дільниці – Віктор Мисник.
Комісія перевірила технічний стан автотранспортної техніки та плав засобів, які задіяні в обслуговуванні гідротехнічних споруд захисного масиву, провила обстеження гідротехнічних споруд масиву на предмет їх готовності до пропуску весняного паводку. Окремо перевірили роботу насосно-силового, вантажно-підіймального обладнання та запірної арматури Трубізької насосної станції.
Комісія прийшла до висновку, що гідротехнічні споруди та обладнання захисного масиву знаходяться в справному стані. Члени комісії відзначили фахову роботу працівників Переяслав-Хмельницької експлуатаційної дільниці.
Слід зауважити, що рівень води в Канівському водосховищу регулює державна міжвідомча комісія.
Станом на дату проведення робочої наради комісією було зафіксовано відмітку рівня води в Канівському водосховищі – 91,65 метрів (за Балтійською системою висот).
За квітень місяць Трубізькою насосною станцією було здійснено перекачування води в кількості 33 млн.797 тисяч метрів кубічних при роботі одного агрегату цілодобово та одного агрегату з роботою за потребою. Це дозволило утримувати рівень води в руслах річок.
Повінь проходить в контрольованому режимі та не несе загрози навколишнім територіям.